Tarihçe

 

 

 

 

 

 

 

  25-12-201925-12-2019         

 

                 

 

 

 

 

      

                                                                                    A Blok
  

 

İlk bina Mesa Mesken Sanayi tarafından 1992 yılında inşa edilmiştir. İnşaat alanı 10335 m2, bahçe alanı 5520 m2´dir. Maliyeti 2.000 TL. olup, Milli Eğitim Bakanlığı´na hibe edilmiştir. Bu nedenle ismi Mesa Koru Sitesi İlköğretim Okulu´dur. Birinci kademe binamızda giriş katta; on bir derslik, iki anasınıfı, ikinci katta; müdür, müdür yardımcısı odası, memur odası, rehberlik odası, öğretmenler odası ve  mutfak bulunmaktadır. Bodrum katta ise Bilişim Teknolojileri sınıfı, modern kütüphane, Fen Teknolojileri laboratuarı, müzik odası, kantin, yemekhane, yemek odası ve kalorifer dairesi bulunmaktadır.

 

  İkinci kademe binamız da ise 2000 yılında yine Mesa A.Ş. tarafından yapılmış ve Millli Eğitim Bakanlığına hibe edilmiştir. Bu binamızda altı derslik, bir idareci odası, bir rehberlik odası, bir kalorifer dairesi, bir adet çok amaçlı salon, bir adet teknoloji tasarım atölyesi ve bir adet kantin mevcuttur.Birinci kademe ve ikinci kademe binalarımız doğal gaz ile ısıtılmaktadır. Bunun yanı sıra elektrik, su, iletişim, kanalizasyon şebekesi mevcut bulunmaktadır. Okulumuzda çağımızın bilgi teknolojisine uygun, modern şartlarda eğitim-öğretim vermektedir. Bunun için bütün sınıflarımızda bilgisayar ve projeksiyon makinesi ile desteklenmektedir ve birçok sınıflarımızda Elektronik Tahta (Akıllı Tahta) kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca modern bir konferans salonu yaptırılmıştır.

 

   Okulun ilk açıldığı 1992 yılından bu yana görev yapan müdürler;Hüseyin Demirtaş, Hasan Türkmenoğlu, Özden Gökalp, İ. Hakkı Özen, Fevzi İlhan, Metin Dereli, Ahmet KAYABAŞI, Abdullah ÇEREZCİ (2013-...) Bey´dir.

 

   Okulumuzun genel kadro dağılımı ise şöyledir: Okul müdürü: 1, Müdür yardımcısı:1, (Anasınıfı:2, Sınıf Öğr.:22, Branş Öğretmeni:4) Okumuzda 1 kadrolu hizmetli bulunmaktadır, diğer hizmetler okul imkanları ile geçici personeller tarafından idare edilmektedir. Okulumuz 2013-2014 öğretim yılı öğrenci sayısı 457 olup, sınıflara düşen ortalama öğrenci sayısı 30´dir. Okulumuz öğrencileri sosyal, kültürel ve sportif alanlarda günümüz şartlarının gerektirdiği sosyal aktiviteleri (halk oyunları, resim, müzik, satranç, drama, tiyatro) gerçekleştirmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi